SVW 7 wint overtuigend

In de C1-klasse van KNBB district West-Brabant wint SVW 7 overtuigend met 4-2 van Bellevue 4 en behoudt de leiding in het klassement.

In de Ponderosa in Bergen op Zoom ontving SVW 7 dinsdagavond stadgenoot Bellevue 4. Het werd een spannende en sportieve wedstrijd waarbij SVW 7 uiteindelijk de volle winst misliep en met een 4-2 overwinning genoegen moest nemen.

In de eerste partij moest ondergetekende aantreden tegen de altijd lastige tegenstander Jac Matthijssen. Na het missen van de acquitstoot antwoordde Jac gelijk met een serie van 13. Daarmee was wel duidelijk dat ik bij de les moest blijven.

Na een aarzelende start begon de productie op een bepaald moment toch te lopen waaronder een mooie serie van 33 in de 12e beurt. Het gat was toen geslagen en Jac kon hier onvoldoende tegenover stellen. De partij werd in 17 beurten gewonnen.

In de tweede partij had Frans een moeilijke start tegen Wim Machielse. Wim begon overtuigend met 79 caramboles uit 4 beurten. Daarna viel hij wat terug en ging op een bepaald moment zelfs onbegrijpelijke missers maken. Frans kwam daarentegen steeds beter in zijn ritme en ging regelmatig leuke series maken.

De partij had uiteindelijk nog een spannend slot. Maar op inzet knokte Frans zich naar een welverdiende overwinning in 18 beurten.

In de derde partij was het een gelijkopgaande strijd tussen Jean-Paul en Jac Doggen. Hoewel hij ook de acquitstoot miste, liet Jean-Paul verzorgd spel zien met mooie series.

Aan het eind leek hij op de overwinning af te stevenen, maar een moment van concentratieverlies kostte hem de partij. De hele avond was het ook rumoerig doordat mede-clubgenoten regelmatig discussies hadden met de schrijvers. Dat gebeurde vlak bij de speeltafel en was hinderlijk, zowel voor speler als arbiter. Jac strafte dit af door met een mooie serie van 29 de partij uit te maken.

Al met al een spannende wedstrijd en een welverdiende overwinning.

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *