Welkom

Welkom op mijn website. Op deze site kun je informatie vinden over mijn hobby’s: de geschiedenis (erfgoed) van het eiland Tholen en biljarten.

Tholen

Hattinga-kaart (1743/1744)

De bedoeling is om geleidelijk informatie aan de website toe te voegen over de geschiedenis c.q. het (cultureel) erfgoed van het eiland Tholen.

In eerste instantie was het de bedoeling om de ‘scope’ te beperken tot mijn geboortedorp Scherpenisse. Het bleek echter dat sommige onderwerpen voor het hele eiland Tholen gelden en dus ook beter op dat niveau kunnen worden behandeld. Daarnaast zijn er nogal wat buurtschappen in naburige gemeenten die voornamelijk op Scherpenisse zijn gericht.

Geschiedenis en erfgoed zijn brede begrippen. Het is dan ook niet de bedoeling om deze hier uitputtend te behandelen.

Mijn interesse gaat vooral uit naar ‘historische geografie’ (ontstaan en ontwikkeling van het landschap) en de bewoners.

Biljarten

Een wedstrijd op Strien (Strijenham)

Gedurende het biljartseizoen (september tot maart) schrijf ik regelmatig een wedstrijdverslag van mijn team SVW 7.

Deze verslagen zijn te vinden onder Nieuws in het topmenu of onder Laatste berichten of Categorie Biljarten in het linkermenu.

SVW 7 heeft zijn thuishonk in de Ponderosa te Bergen op Zoom en speelt in de C1-klasse van het district West-Brabant van de KNBB.

Website

Om informatie te kunnen delen via een website heb je uiteraard een goed werkende website nodig. Ik zie het als een leuke uitdaging om zelf zo’n website te bouwen.

Als platform heb ik WordPress gekozen (https://wordpress.org). De website zal in het begin vrij eenvoudig van opzet zijn, maar hopelijk wordt het mooier naarmate ik meer ervaring krijg met WordPress.

Zo nu en dan zal ik berichtjes plaatsen over wijzigingen en over eventuele problemen bij de realisatie van de website.