SVW

Biljartclub Steeds Voorwaarts (SVW) heeft zijn thuishaven in Biljartcafé De Ponderosa te Bergen op Zoom. Met ongeveer 100 leden is SVW één van de grootste biljartclubs in de regio. De club is actief in de competitie met ruim 20 libre- en driebanden-teams.

Gedurende het biljartseizoen wordt in principe wekelijks tegen een ander team gespeeld. Het seizoen loopt ongeveer van september t/m maart. De uitslagen kunnen worden gevolgd op Biljartpoint.nl (district West-Brabant).

SVW 6

SVW 6SVW 6 is één van de libre-teams en was vorig seizoen actief onder de naam SVW 7. Helaas heeft het district besloten om de teams om te nummeren.

SVW 6 speelt met nog 3 SVW-teams libre in de C1-klasse van het district West-Brabant van de KNBB. In deze klasse wordt gespeeld met 3-tallen. De uitslagen en standen van de C1-klasse vind je hier.

Het team bestaat uit 4 vaste spelers die roulerend spelen. Een enkele keer speelt een reserve-speler mee uit een ander team.

  • Jean-Paul Rens (teamleider)
  • Frans Vrolijk
  • Matthieu Ververs
  • Ad de Graaf

Jean-Paul Rens

Jean-Paul

Jean-Paul is de eigenaar van De Ponderosa. Hij is tevens de beste speler van de club.

Voor de teamcompetitie speelt Jean-Paul kader, een moeilijke variant van het libre. In het SVW 6 team speelt hij kader 57/2, dat is met 6 vakken. In de landelijke kadercompetitie speelt hij kader 38/2, een iets gemakkelijker variant met 9 vakken.

Voor de persoonlijke kampioenschappen speelde hij tot voor kort libre in de topklasse (moyenne 35-60). Helaas is hij dit seizoen gedegradeerd naar de overgangsklasse (moyenne 20-35).

Frans Vrolijk

Frans Vrolijk

Frans is één van de betere spelers van de club met een moyenne van rond de 10. Regelmatig weet hij series van boven de 100 te produceren.

Naast het libre speelt hij ook kader 38/2 in het kaderteam.

Voor de persoonlijke kampioenschappen speelde hij in de extra klasse (moyenne 11-20). Helaas is hij met een moyenne van 9,8 onlangs gedegradeerd naar de hoofdklasse (moyenne 7-11).

Matthieu Ververs

Matthieu

Matthieu is een stevige 1e klasse speler met een moyenne van rond de 5,00.

Voor de persoonlijke kampioenschappen speelt hij in de 1e klasse (moyenne 4-7). In februari 2019 werd hij districtskampioen met een mooi moyenne van 5,83.

Ad de Graaf

Ad

Ad is een speler met een moyenne van rond de 4,50.

Voor de persoonlijke kampioenschappen speelt hij ook in de 1e klasse.