Biljartboeken

Als je geïnteresseerd bent in biljartboeken dan kun je het beste starten bij Bommeltje.nl. Hierop staat zeer veel informatie over de biljartsport.

Zelf ben ik ooit begonnen met de boeken van Cas Juffermans. Het zijn goede boeken voor zowel de beginnende als meer gevorderde speler. Het betreft de titels: Basisboek biljarten, Leerboek bandstoten, Biljarten in spelsoorten.

Ook het wat gedateerde maar mijns inziens zeer gedegen boek ‘Van Groot Spel naar de Serie Américaine’ van René Gabriëls (ca. 1944) is het bestuderen meer dan waard.

Een verzameling van 110 posities voor het brengen van de serie van Tony Schrauwen is eveneens erg waardevol. Het staat op Bommeltje.nl vermeld als ‘Serie Americaine (voor gevorderden) – KNBB training’.

Bovenstaande titels kunnen alle worden gedownload op Bommeltje.nl (onderaan de pagina met de beschrijving van de biljartboeken).

Later heb ik met veel plezier het zeer uitgebreide boek van de franstalige Zwitser Xavier Gretillat gelezen: L’apprentissage du billiard français. Voor meer informatie zie zijn website.